Mohamed El-Erian (PIMCO): "Duitsland vecht op verloren stellingen, zoveel is duidelijk. De economische verwezenlijkingen die door Duitsland gerealiseerd werden over een jarenlange periode, zijn op losse schroeven komen te staan. De crisis in de periferie van de eurozone vergt namelijk een heel andere aanpak."

Ironisch genoeg verwachten de belaagde landen uit de Europese periferie nu van Duitsland dat het land het ene reddingspakket na het andere ondersteunt. El-Erian: "Duitsland heeft tot nu toe altijd gezwicht, kwestie van de druk op de eurozone als geheel weg te nemen. Die steun was vanzelfsprekend niet onvoorwaardelijk, de landen in moeilijkheden moesten zware besparingen doorvoeren. Deze strategie lijkt echter te mislukken, geziens Moody's gedreigd heeft om de kredietrating van Spanje te verlagen. Daardoor dreigen de Duitsers nog meer inspanningen te moeten leveren om de eurozone te redden."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Duitsland vecht op verloren stellingen, zoveel is duidelijk. De economische verwezenlijkingen die door Duitsland gerealiseerd werden over een jarenlange periode, zijn op losse schroeven komen te staan. De crisis in de periferie van de eurozone vergt namelijk een heel andere aanpak." Ironisch genoeg verwachten de belaagde landen uit de Europese periferie nu van Duitsland dat het land het ene reddingspakket na het andere ondersteunt. El-Erian: "Duitsland heeft tot nu toe altijd gezwicht, kwestie van de druk op de eurozone als geheel weg te nemen. Die steun was vanzelfsprekend niet onvoorwaardelijk, de landen in moeilijkheden moesten zware besparingen doorvoeren. Deze strategie lijkt echter te mislukken, geziens Moody's gedreigd heeft om de kredietrating van Spanje te verlagen. Daardoor dreigen de Duitsers nog meer inspanningen te moeten leveren om de eurozone te redden."