Mohamed El-Erian (PIMCO): "Omdat Europa in alledrie een rol speelt, kwam het niet als een verrassing dat vooral de Europese beleidsmakers werden aangesproken op de jaarlijkse IMF en Wereldbank bijeenkomst in Washington van afgelopen weekend. Velen wilden horen wat de Europese beleidsmakers voor ogen hebben en ze wilden luid alarm slaan om deze beleidsmakers tot daadkrachtig optreden aan te zetten."

Europese beleidsmakers kregen steeds vier dingen te horen: In de eerste plaats heeft het gekibbel en gesteggel van Europese politici en beleidsmakers ertoe geleid dat de crisis die begon in Griekenland, te wijd en te ver om zich heen heeft kunnen grijpen. Ten tweede dat de crisis nu gevaarlijk dichtbij een onbeheersbaar stadium is gekomen. Ten derde dat bijna geen enkel land in de wereld immuun zal blijken voor de negatieve gevolgen. En ten vierde dat Europa daarom eindelijk tot beslissende beleidsmaatregelen moet komen, op basis van een gemeenschappelijke politieke visie over hoe de Eurozone er over vijf jaar uit zou moeten zien.

El Erian: "Een probleem onder ogen zien en een goede diagnose stellen zijn essentieel voor het vinden van een duurzame oplossing. Daarom is het goed nieuws voor de wereldeconomie dat er - vooral na afgelopen weekend - geen twijfel is bij Europeanen over de ernst van hun situatie. Ze weten ook dat de wereld toekijkt en de hoop op hen gevestigd heeft."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Omdat Europa in alledrie een rol speelt, kwam het niet als een verrassing dat vooral de Europese beleidsmakers werden aangesproken op de jaarlijkse IMF en Wereldbank bijeenkomst in Washington van afgelopen weekend. Velen wilden horen wat de Europese beleidsmakers voor ogen hebben en ze wilden luid alarm slaan om deze beleidsmakers tot daadkrachtig optreden aan te zetten." Europese beleidsmakers kregen steeds vier dingen te horen: In de eerste plaats heeft het gekibbel en gesteggel van Europese politici en beleidsmakers ertoe geleid dat de crisis die begon in Griekenland, te wijd en te ver om zich heen heeft kunnen grijpen. Ten tweede dat de crisis nu gevaarlijk dichtbij een onbeheersbaar stadium is gekomen. Ten derde dat bijna geen enkel land in de wereld immuun zal blijken voor de negatieve gevolgen. En ten vierde dat Europa daarom eindelijk tot beslissende beleidsmaatregelen moet komen, op basis van een gemeenschappelijke politieke visie over hoe de Eurozone er over vijf jaar uit zou moeten zien. El Erian: "Een probleem onder ogen zien en een goede diagnose stellen zijn essentieel voor het vinden van een duurzame oplossing. Daarom is het goed nieuws voor de wereldeconomie dat er - vooral na afgelopen weekend - geen twijfel is bij Europeanen over de ernst van hun situatie. Ze weten ook dat de wereld toekijkt en de hoop op hen gevestigd heeft."