Mohamed El-Erian (PIMCO): "Inderdaad, de dollar vertoont signalen van verzwakking. Sinds het uitbreken van de onrust in het Midden-Oosten is de dollar amper van plaats gekomen. Anderzijds zijn de koersen van de Amerikaanse staatsobligaties sterk in waarde gedaald, waardoor de rendementen stegen tot het hoogste niveau sinds april 2010."

Op een vroeger tijdstip zou het uitbreken van de onrust in Egypte onvermijdelijk tot een vlucht richting dollar hebben geleid. El-Erian: "Dat betekent dat we bij toekomstige crisissen niet automatisch moeten gaan verwachten dat de dollar in waarde stijgt. Voor de Verenigde Staten houdt dit de duidelijke waarschuwing in dat de financiële markten verwachten dat er wat de begroting betreft orde op zaken wordt gesteld. Anderzijds waren de problemen in Egypte niet van die aard dat er van een systeemcrisis kon gesproken worden."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Inderdaad, de dollar vertoont signalen van verzwakking. Sinds het uitbreken van de onrust in het Midden-Oosten is de dollar amper van plaats gekomen. Anderzijds zijn de koersen van de Amerikaanse staatsobligaties sterk in waarde gedaald, waardoor de rendementen stegen tot het hoogste niveau sinds april 2010." Op een vroeger tijdstip zou het uitbreken van de onrust in Egypte onvermijdelijk tot een vlucht richting dollar hebben geleid. El-Erian: "Dat betekent dat we bij toekomstige crisissen niet automatisch moeten gaan verwachten dat de dollar in waarde stijgt. Voor de Verenigde Staten houdt dit de duidelijke waarschuwing in dat de financiële markten verwachten dat er wat de begroting betreft orde op zaken wordt gesteld. Anderzijds waren de problemen in Egypte niet van die aard dat er van een systeemcrisis kon gesproken worden."