Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het is niet verwonderlijk dat bedrijven die over veel geld beschikken, liever aan de zijlijn blijven staan dan dat ze actief deelnemen aan de wereldeconomie. Mettertijd zullen zelfs sterke balansen besmet raken door de steeds grotere malaise.

Voor wat betreft beleid is het volgende nodig:

- Onmiddellijke doorbreking van de spiraal in Europa

- Structurele hervormingen in opkomende economieën, Europa en de VS

- Stimulering van de vraag in opkomende economieën, Duitsland en de VS

Wat moeten beleggers doen? Wacht op harder bewijs dat beleidsmakers de wil, de bekwaamheid en de instrumenten hebben om effectief te reageren."

Mohamed El-Erian (PIMCO): "Het is niet verwonderlijk dat bedrijven die over veel geld beschikken, liever aan de zijlijn blijven staan dan dat ze actief deelnemen aan de wereldeconomie. Mettertijd zullen zelfs sterke balansen besmet raken door de steeds grotere malaise. Voor wat betreft beleid is het volgende nodig: - Onmiddellijke doorbreking van de spiraal in Europa - Structurele hervormingen in opkomende economieën, Europa en de VS - Stimulering van de vraag in opkomende economieën, Duitsland en de VS Wat moeten beleggers doen? Wacht op harder bewijs dat beleidsmakers de wil, de bekwaamheid en de instrumenten hebben om effectief te reageren."