Mohamed El-Erian (Pimco): "De beleggers moeten zich voorbereiden op een olieshock, zo eenvoudig liggen de zaken. Dat betekent dat de nodige wijzigingen in de portefeuilles moeten aangebracht worden. Naar mijn mening is zo'n olieshock namelijk onvermijdbaar geworden."

Volgens El-Erian liggen er kansen genoeg weggelegd: "Landen als Canada, Rusland, Indonesië enzovoort - stuk voor stuk belangrijke olieproducenten - ondervinden geen enkele hinder van de problemen in het Midden-Oosten. Het zijn in die landen waar tegenwoordig de beleggingskansen weggelegd liggen. We zouden in ieder geval de regio's Midden-Oosten en Noord-Afrika links laten liggen."

Mohamed El-Erian (Pimco): "De beleggers moeten zich voorbereiden op een olieshock, zo eenvoudig liggen de zaken. Dat betekent dat de nodige wijzigingen in de portefeuilles moeten aangebracht worden. Naar mijn mening is zo'n olieshock namelijk onvermijdbaar geworden." Volgens El-Erian liggen er kansen genoeg weggelegd: "Landen als Canada, Rusland, Indonesië enzovoort - stuk voor stuk belangrijke olieproducenten - ondervinden geen enkele hinder van de problemen in het Midden-Oosten. Het zijn in die landen waar tegenwoordig de beleggingskansen weggelegd liggen. We zouden in ieder geval de regio's Midden-Oosten en Noord-Afrika links laten liggen."