Mohamed El-Erian onthoudt van deze meeting dat de overheden de bal maar voor zich uit blijven schoppen. Van het zoeken naar definitieve oplossingen komt voorlopig niet veel in huis.

De CEO en co-chief investment officer van Pimco maakt zich zorgen over de status van de dollar. Die geldt weliswaar nog steeds als wereldreservemunt, maar de vraag is of dat kan blijven duren.

Volgens Mohamed El-Erian is het onmogelijk om een reservemunt te handhaven die voortdurend wordt afgestraft. Een aftakeling van de dollarkoers kan er toe leiden dat het financieel systeem in een toestand van wanorde vervalt. Een nieuwe reservemunt is niet dadelijk voorhanden.

Mohamed El-Erian onthoudt van deze meeting dat de overheden de bal maar voor zich uit blijven schoppen. Van het zoeken naar definitieve oplossingen komt voorlopig niet veel in huis. De CEO en co-chief investment officer van Pimco maakt zich zorgen over de status van de dollar. Die geldt weliswaar nog steeds als wereldreservemunt, maar de vraag is of dat kan blijven duren. Volgens Mohamed El-Erian is het onmogelijk om een reservemunt te handhaven die voortdurend wordt afgestraft. Een aftakeling van de dollarkoers kan er toe leiden dat het financieel systeem in een toestand van wanorde vervalt. Een nieuwe reservemunt is niet dadelijk voorhanden.