Hij wijst er op dat meer turbulentie in Europa de overwinning van Angela Merkel bij de Bundestag-verkiezingen van 22 september in gevaar zou kunnen brengen. Daarom wordt alles op alles gezet om de rust te handhaven. Maar zodra we weten hoe de Duitse kaarten geschud liggen, kan de crisis volgens El-Erian opnieuw op het voorplan opduiken.

Het probleem is volgens deze Pimco-man dat er nog altijd niets is opgelost, de leden van de eurozone hebben eigenlijk niets anders gedaan dan de problemen voor zich uitgeschoven. Het is echter onvermijdelijk dat die problemen vroeg of laat met verhevigde kracht zullen terugkeren.

Hij wijst er op dat meer turbulentie in Europa de overwinning van Angela Merkel bij de Bundestag-verkiezingen van 22 september in gevaar zou kunnen brengen. Daarom wordt alles op alles gezet om de rust te handhaven. Maar zodra we weten hoe de Duitse kaarten geschud liggen, kan de crisis volgens El-Erian opnieuw op het voorplan opduiken. Het probleem is volgens deze Pimco-man dat er nog altijd niets is opgelost, de leden van de eurozone hebben eigenlijk niets anders gedaan dan de problemen voor zich uitgeschoven. Het is echter onvermijdelijk dat die problemen vroeg of laat met verhevigde kracht zullen terugkeren.