Daarmee is het koersverlies voor het aandeel sinds september opgelopen tot 35%. Deze koersval is hoofdzakelijk ingegeven door de vrees dat Apple de huidige hoge winstmarges in geen geval zal kunnen handhaven.

Dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de Amerikaanse beurzen, want het aandeel is goed voor iets minder dan 10% van de totale waarde van de NASDAQ Composite.

Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, denkt echter dat de beleggers op het verkeerde spoor zitten door zich te veel te focussen op Apple.

De dynamiek van de markt zal in de komende periode vooral komen van de bereidheid van de centrale banken om de financiële markten te ondersteunen.

Daarmee is het koersverlies voor het aandeel sinds september opgelopen tot 35%. Deze koersval is hoofdzakelijk ingegeven door de vrees dat Apple de huidige hoge winstmarges in geen geval zal kunnen handhaven. Dat zal niet zonder gevolgen blijven voor de Amerikaanse beurzen, want het aandeel is goed voor iets minder dan 10% van de totale waarde van de NASDAQ Composite. Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van PIMCO, denkt echter dat de beleggers op het verkeerde spoor zitten door zich te veel te focussen op Apple. De dynamiek van de markt zal in de komende periode vooral komen van de bereidheid van de centrale banken om de financiële markten te ondersteunen.