Mohamed A. El-Erian (PIMCO): "De problemen met de Spaanse banken kunnen de crisis doen versnellen. Wat begon als problemen met de Griekse begroting, dreigt nu vanalles en nog wat aan te tasten. Banken zijn zoals de olie in een wagen, ze smeren alle onderdelen van de economie."

El-Erian vreest dat de overheden ook ditmaal weer met vertraging gaan reageren, waardoor de crisis ergere vormen kan aannemen dan ze in normale omstandigheden zou doen: "De problemen zijn nu gestart bij de Spaanse banken, maar kunnen snel de andere Europese banken aantasten. Zo kan het heel Europees banksysteem onder druk komen staan. Maar zo'n vaart hoeft het niet te lopen, veel zal afhangen van de slagkracht die de Spaanse regering aan de dag gaat leggen. Maar hoe je het ook draait of keert: de situatie in Europa blijft moeilijk. Hongarije vormt daar het zoveelste bewijs van."

Mohamed A. El-Erian (PIMCO): "De problemen met de Spaanse banken kunnen de crisis doen versnellen. Wat begon als problemen met de Griekse begroting, dreigt nu vanalles en nog wat aan te tasten. Banken zijn zoals de olie in een wagen, ze smeren alle onderdelen van de economie." El-Erian vreest dat de overheden ook ditmaal weer met vertraging gaan reageren, waardoor de crisis ergere vormen kan aannemen dan ze in normale omstandigheden zou doen: "De problemen zijn nu gestart bij de Spaanse banken, maar kunnen snel de andere Europese banken aantasten. Zo kan het heel Europees banksysteem onder druk komen staan. Maar zo'n vaart hoeft het niet te lopen, veel zal afhangen van de slagkracht die de Spaanse regering aan de dag gaat leggen. Maar hoe je het ook draait of keert: de situatie in Europa blijft moeilijk. Hongarije vormt daar het zoveelste bewijs van."