De Duitsers waren op 22 september na de stembus getrokken en hadden ruimschoots hun goedkeuring gehecht aan de politiek zoals die door kanselier Angela Merkel wordt gevoerd. Inmiddels heeft Merkel een nieuwe regering op de been gekregen die nu officieel werd voorgesteld.

Duitsland zal bestuurd worden door een coalitie van CDU/CSU met de SPD. Eén van de belangrijkste nieuwkomers in de regering is Jörg Asmussen. Dit lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank wordt onder-minister van Arbeid en volgens sommige analisten kan dit een wijziging in de monetaire politiek van de ECB inluiden.

De Duitsers waren op 22 september na de stembus getrokken en hadden ruimschoots hun goedkeuring gehecht aan de politiek zoals die door kanselier Angela Merkel wordt gevoerd. Inmiddels heeft Merkel een nieuwe regering op de been gekregen die nu officieel werd voorgesteld. Duitsland zal bestuurd worden door een coalitie van CDU/CSU met de SPD. Eén van de belangrijkste nieuwkomers in de regering is Jörg Asmussen. Dit lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank wordt onder-minister van Arbeid en volgens sommige analisten kan dit een wijziging in de monetaire politiek van de ECB inluiden.