De Europese Centrale Bank heeft altijd als standpunt gehuldigd dat de inflatie in de eurozone voor een beperkte periode onder de target van 2% zou blijven. Maar is dat wel zo? Frank Vranken, hoofdstrateeg bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst op een gegeven dat toch wel tot nadenken stemt.

De Duitse break-even rates tonen namelijk een iets anders beeld. De break-even rate op 5 jaar daalde van 0,80% zes weken geleden tot 0,34% gisteren. Tijdens dezelfde periode daalde de break-even rate op 10 jaar van 1,36% naar 1,11%. Deze break-even rate geeft aan waar de markt verwacht waar de inflatie over de betrokken tijdsperiode zal staan.

De Europese Centrale Bank heeft altijd als standpunt gehuldigd dat de inflatie in de eurozone voor een beperkte periode onder de target van 2% zou blijven. Maar is dat wel zo? Frank Vranken, hoofdstrateeg bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, wijst op een gegeven dat toch wel tot nadenken stemt. De Duitse break-even rates tonen namelijk een iets anders beeld. De break-even rate op 5 jaar daalde van 0,80% zes weken geleden tot 0,34% gisteren. Tijdens dezelfde periode daalde de break-even rate op 10 jaar van 1,36% naar 1,11%. Deze break-even rate geeft aan waar de markt verwacht waar de inflatie over de betrokken tijdsperiode zal staan.