Verwacht mag echter worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de ECB daar vandaag al iets anders over denkt. Trichet gaf dinsdag in Brussel al aan dat de ECB niet onderschat mag worden in haar mogelijkheden om de crisis te beteugelen. Daarbij kan dan vooral aan een brede kwantitatieve verruiming, door het opkopen van activa, worden gedacht.

De Spaanse centrale bank geeft aan dat de Spaanse banken juist minder beroep hebben gedaan op de ECB. De laatste maand daalde de omvang van de leningen met 30%.

Wel zullen de Spaanse banken volgend jaar Eur 85 mrd moeten herfinancieren. Ongeveer de helft van de leningen loopt volgens Theodoor Gilissen Bankiers pas af na 2013.

Verwacht mag echter worden volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de ECB daar vandaag al iets anders over denkt. Trichet gaf dinsdag in Brussel al aan dat de ECB niet onderschat mag worden in haar mogelijkheden om de crisis te beteugelen. Daarbij kan dan vooral aan een brede kwantitatieve verruiming, door het opkopen van activa, worden gedacht. De Spaanse centrale bank geeft aan dat de Spaanse banken juist minder beroep hebben gedaan op de ECB. De laatste maand daalde de omvang van de leningen met 30%. Wel zullen de Spaanse banken volgend jaar Eur 85 mrd moeten herfinancieren. Ongeveer de helft van de leningen loopt volgens Theodoor Gilissen Bankiers pas af na 2013.