Ook in Europa is het resultatenseizoen nu op gang geschoten, met vanmorgen al de cijfers van Philips. Het Nederlandse conglomeraat kon met de resultaten echter niet overtuigen.

In Brussel bleven de koersen over het algemeen eveneens in de plus. De BEL 20 pakte een winst van 0,84%, waardoor de index makkelijk kon standhouden boven het niveau van 1800.

De sterkste daler was Belgacom, dat ruim 8% lager afsloot. Deze daling moet echter gerelativeerd worden, want het telecombedrijf noteert ex-dividend. Solvay, dat na de verkoop van de farmapoot mogelijk een bod op Umicore gaat uitbrengen, verloor ruim 5%.

Ook in Europa is het resultatenseizoen nu op gang geschoten, met vanmorgen al de cijfers van Philips. Het Nederlandse conglomeraat kon met de resultaten echter niet overtuigen. In Brussel bleven de koersen over het algemeen eveneens in de plus. De BEL 20 pakte een winst van 0,84%, waardoor de index makkelijk kon standhouden boven het niveau van 1800. De sterkste daler was Belgacom, dat ruim 8% lager afsloot. Deze daling moet echter gerelativeerd worden, want het telecombedrijf noteert ex-dividend. Solvay, dat na de verkoop van de farmapoot mogelijk een bod op Umicore gaat uitbrengen, verloor ruim 5%.