Nick Colas, ConvergEx's chief market strategist, merkt dat de fundamentals hier totaal genegeerd worden. Alles heeft te maken met het gedrag van de centrale banken, in het geval van Spanje met de bekende 'whatever it takes' uitspraak van Mario Draghi nu twee jaar geleden.

Met deze uitspraak slaagde Draghi er in de rust op de Europese obligatiemarkten te doen terugkeren. Daardoor is het vertrouwen in de Europese perifere obligaties hersteld zonder dat er in feite iets aan de onderliggende fundamentals is veranderd.

Nick Colas, ConvergEx's chief market strategist, merkt dat de fundamentals hier totaal genegeerd worden. Alles heeft te maken met het gedrag van de centrale banken, in het geval van Spanje met de bekende 'whatever it takes' uitspraak van Mario Draghi nu twee jaar geleden. Met deze uitspraak slaagde Draghi er in de rust op de Europese obligatiemarkten te doen terugkeren. Daardoor is het vertrouwen in de Europese perifere obligaties hersteld zonder dat er in feite iets aan de onderliggende fundamentals is veranderd.