De winst van Akzo Nobel viel tegen. Maar wie de moeite neemt om de cijfers uit Europa eruit te halen ziet een heel ander beeld. Sterke groei van winst en omzet.

En zo zijn er nog wel meer voorbeelden aan te wijzen zoals L'Oréal bijvoorbeeld met een sterke groei in de VS. En wellicht het meest duidelijk voorbeeld is ASML.

Haar klanten zitten nauwelijks in Europa en daarom waren de resultaten ook veel beter dan verwacht. Het beeld zal de komende weken niet echt veranderen.

Bedrijven met een belangrijke omzet in de VS en/of Azië zullen het over het algemeen beter doen. Grote vraag is dan natuurlijk, moeten beleggers zich nog wel in Europese aandelen begeven?

Zeker omdat begin van het jaar alle wereldwijde strategen juist ons continent aanwezen als de meest kansrijke.

De winst van Akzo Nobel viel tegen. Maar wie de moeite neemt om de cijfers uit Europa eruit te halen ziet een heel ander beeld. Sterke groei van winst en omzet. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden aan te wijzen zoals L'Oréal bijvoorbeeld met een sterke groei in de VS. En wellicht het meest duidelijk voorbeeld is ASML. Haar klanten zitten nauwelijks in Europa en daarom waren de resultaten ook veel beter dan verwacht. Het beeld zal de komende weken niet echt veranderen. Bedrijven met een belangrijke omzet in de VS en/of Azië zullen het over het algemeen beter doen. Grote vraag is dan natuurlijk, moeten beleggers zich nog wel in Europese aandelen begeven? Zeker omdat begin van het jaar alle wereldwijde strategen juist ons continent aanwezen als de meest kansrijke.