De smokkel van goud is lucratiever geworden dan de drugshandel en dat heeft alles te maken met de invoerheffing van 10% op geïmporteerd goud die door de Indische regering werd ingevoerd. De Indiërs proberen op alle mogelijke manieren te ontsnappen aan de heffing.

Eén van die manieren is het kopen van goud om dat vervolgens op te slaan in het buitenland. Moeten we goudstaven eten om geldontwaarding te voorkomen? Sommige Indiërs denken van wel, want onlangs werd een zakenman gearresteerd met 12 goudstaafjes in de maag. Of het westen daar een voorbeeld aan moet nemen, is vooralsnog niet duidelijk. Hier zijn in ieder geval nog geen goudeters gesignaleerd.

De smokkel van goud is lucratiever geworden dan de drugshandel en dat heeft alles te maken met de invoerheffing van 10% op geïmporteerd goud die door de Indische regering werd ingevoerd. De Indiërs proberen op alle mogelijke manieren te ontsnappen aan de heffing. Eén van die manieren is het kopen van goud om dat vervolgens op te slaan in het buitenland. Moeten we goudstaven eten om geldontwaarding te voorkomen? Sommige Indiërs denken van wel, want onlangs werd een zakenman gearresteerd met 12 goudstaafjes in de maag. Of het westen daar een voorbeeld aan moet nemen, is vooralsnog niet duidelijk. Hier zijn in ieder geval nog geen goudeters gesignaleerd.