Dat betekent dat de overheid in Beijing de economie kan dwingen om te groeien. Vorig jaar alleen al kocht de Chinese centrale bank ongeveer voor 500 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties, dit om de koers van de dollar sterk te houden ten opzichte van de reminbi.

Op die manier kon de export draaiende gehouden geworden. Maar op een bepaald moment kunnen de problemen in de economie zo groot worden dat zelfs de Chinese overheid, die beschikt over 3800 miljard dollar aan valutareserves, ze niet meer in de hand kan houden. De zwakke koersevolutie op de Chinese beurs stemt in ieder geval weinig hoopgevend.

Dat betekent dat de overheid in Beijing de economie kan dwingen om te groeien. Vorig jaar alleen al kocht de Chinese centrale bank ongeveer voor 500 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties, dit om de koers van de dollar sterk te houden ten opzichte van de reminbi. Op die manier kon de export draaiende gehouden geworden. Maar op een bepaald moment kunnen de problemen in de economie zo groot worden dat zelfs de Chinese overheid, die beschikt over 3800 miljard dollar aan valutareserves, ze niet meer in de hand kan houden. De zwakke koersevolutie op de Chinese beurs stemt in ieder geval weinig hoopgevend.