De Treasury Department verwacht dat het U.S. deficit tegen 2015 zal oplopen tot 19600 miljard dollar. Dit jaar zal het tekort overigens al 13600 miljard dollar bedragen.

Moeten de Verenigde Staten zich al dan niet zorgen maken over het oplopen van de staatsschulden? Volgens David Levy van de The Jerome Levy Forecasting Center hoeft dat niet noodzakelijk zo te zijn.

Levy is van mening dat we in tijden van crisis geen vrees moeten hebben voor overheidsdeficieten, wel integendeel. Het zijn precies de overheidsuitgaven die beletten dat het huis helemaal instort.

Het aangaan van schulden is volgens Levy soms een goede zaak, een groot deficiet op de begroting kan wel voor een periode van 10 jaar gedragen worden indien een inzinking van het formaat van de Grote Depressie kan vermeden worden.

Levy is dan ook van mening dat de Verenigde Staten het voorbeeld van Europa niet mogen gaan volgen en moeten blijven geld uitgeven. In een periode dat bedrijven en consumenten op de kleintjes gaan letten, moet de overheid geld blijven uitgeven.

De Treasury Department verwacht dat het U.S. deficit tegen 2015 zal oplopen tot 19600 miljard dollar. Dit jaar zal het tekort overigens al 13600 miljard dollar bedragen. Moeten de Verenigde Staten zich al dan niet zorgen maken over het oplopen van de staatsschulden? Volgens David Levy van de The Jerome Levy Forecasting Center hoeft dat niet noodzakelijk zo te zijn. Levy is van mening dat we in tijden van crisis geen vrees moeten hebben voor overheidsdeficieten, wel integendeel. Het zijn precies de overheidsuitgaven die beletten dat het huis helemaal instort. Het aangaan van schulden is volgens Levy soms een goede zaak, een groot deficiet op de begroting kan wel voor een periode van 10 jaar gedragen worden indien een inzinking van het formaat van de Grote Depressie kan vermeden worden. Levy is dan ook van mening dat de Verenigde Staten het voorbeeld van Europa niet mogen gaan volgen en moeten blijven geld uitgeven. In een periode dat bedrijven en consumenten op de kleintjes gaan letten, moet de overheid geld blijven uitgeven.