Een duidelijk antwoord op die vraag is nog niet geformuleerd, de economen zijn in twee kampen verdeeld. Onder andere Nobelprijswinnaar Paul Krugman is van mening dat het niet het moment is om te gaan besparen.

Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, deelt de mening van Krugman. Greenhaus is van mening dat de buikriem niet te vast moet aangesnoerd worden.

Wanneer ook de overheden fors gaan bezuinigen, stevenen we op een nieuwe ramp af. In een depressie gelooft Greenhaus, in tegenstelling tot Krugman niet, maar hij verwacht wel een serieuze groeivertraging.

Een duidelijk antwoord op die vraag is nog niet geformuleerd, de economen zijn in twee kampen verdeeld. Onder andere Nobelprijswinnaar Paul Krugman is van mening dat het niet het moment is om te gaan besparen. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, deelt de mening van Krugman. Greenhaus is van mening dat de buikriem niet te vast moet aangesnoerd worden. Wanneer ook de overheden fors gaan bezuinigen, stevenen we op een nieuwe ramp af. In een depressie gelooft Greenhaus, in tegenstelling tot Krugman niet, maar hij verwacht wel een serieuze groeivertraging.