Die oplossing werd destijds als te gevaarlijk van de hand gewezen, want het risico zou bestaan dat de ganse eurozone zou instorten. Maar inmiddels is het idee opnieuw opgevist, maar in een bredere context. Niet alleen Griekenland wordt nu geviseerd, maar ook Portugal en Spanje.

Moeten de landen van de Europese periferie de eurozone toch maar verlaten? Volgens de Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz is dat inderdaad de beste oplossing. Als er niet voor deze oplossing wordt gekozen zal de uiteindelijk schade volgens Stiglitz nog veel hoger oplopen.

Die oplossing werd destijds als te gevaarlijk van de hand gewezen, want het risico zou bestaan dat de ganse eurozone zou instorten. Maar inmiddels is het idee opnieuw opgevist, maar in een bredere context. Niet alleen Griekenland wordt nu geviseerd, maar ook Portugal en Spanje. Moeten de landen van de Europese periferie de eurozone toch maar verlaten? Volgens de Amerikaanse econoom Joseph Stiglitz is dat inderdaad de beste oplossing. Als er niet voor deze oplossing wordt gekozen zal de uiteindelijk schade volgens Stiglitz nog veel hoger oplopen.