Om die levensstandaard nog sneller te laten verbeteren, werd het de gewoonte om op krediet te leven. Deze evolutie was in de Verenigde Staten nog duidelijker merkbaar dan in Europa. Maar uiteindelijk is het onmogelijk dat ganse gemeenschappen op grote voet leven. De bankencrisis van 2008 heeft dat op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt.

Inmiddels zijn we volop bezig met het afbouwen van de gemaakte schulden. Moet onze levensstandaard terug naar die van de jaren 50? Alles wijst er op dat dit inderdaad het geval is. Spaargeld brengt al geen rente meer op en binnenkort mogen we ons ook nog eens verwachten aan het aanslaan van ons spaargeld.

Om die levensstandaard nog sneller te laten verbeteren, werd het de gewoonte om op krediet te leven. Deze evolutie was in de Verenigde Staten nog duidelijker merkbaar dan in Europa. Maar uiteindelijk is het onmogelijk dat ganse gemeenschappen op grote voet leven. De bankencrisis van 2008 heeft dat op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt. Inmiddels zijn we volop bezig met het afbouwen van de gemaakte schulden. Moet onze levensstandaard terug naar die van de jaren 50? Alles wijst er op dat dit inderdaad het geval is. Spaargeld brengt al geen rente meer op en binnenkort mogen we ons ook nog eens verwachten aan het aanslaan van ons spaargeld.