De grote meerderheid van de economen omschrijft inflatie tegenwoordig als een stijging van de prijzen. Inmiddels werden er ook al een aantal variaties op het thema inflatie bedacht. Begrippen als "deflatie," "disinflatie" en "stagflatie" vonden op grote schaal ingang.

Peter Schiff heeft daar nog een nieuw begrip aan toegevoegd. Moet 'lowflation' of 'lowflatie' het nieuwe toverwoord worden? Schiff verwijst naar Bloomberg News, dat het woord voor het eerst gebruikte. Lowflatie is een situatie waarin de prijzen stijgen, maar niet snel genoeg om de economie de voordelen te bieden dat aan hogere inflatie verbonden zijn.

De grote meerderheid van de economen omschrijft inflatie tegenwoordig als een stijging van de prijzen. Inmiddels werden er ook al een aantal variaties op het thema inflatie bedacht. Begrippen als "deflatie," "disinflatie" en "stagflatie" vonden op grote schaal ingang. Peter Schiff heeft daar nog een nieuw begrip aan toegevoegd. Moet 'lowflation' of 'lowflatie' het nieuwe toverwoord worden? Schiff verwijst naar Bloomberg News, dat het woord voor het eerst gebruikte. Lowflatie is een situatie waarin de prijzen stijgen, maar niet snel genoeg om de economie de voordelen te bieden dat aan hogere inflatie verbonden zijn.