De onrust, in het begin van de week, had volgens ABN Amro te maken met een verslechtering van het sentiment omtrent de Europese schuldencrisis en in het bijzonder de situatie in Griekenland.

Het begon met het terugtreden op vrijdag van Jürgen Stark, chef econoom en bestuurslid van de ECB, die het oneens is met het op grotere schaal opkopen van staatsobligaties van probleemlanden.

Daarop volgden in het weekend verschillende geluiden, in vooral de Duitse media, dat Griekenland de drachme maar weer moet invoeren.

De onrust, in het begin van de week, had volgens ABN Amro te maken met een verslechtering van het sentiment omtrent de Europese schuldencrisis en in het bijzonder de situatie in Griekenland. Het begon met het terugtreden op vrijdag van Jürgen Stark, chef econoom en bestuurslid van de ECB, die het oneens is met het op grotere schaal opkopen van staatsobligaties van probleemlanden. Daarop volgden in het weekend verschillende geluiden, in vooral de Duitse media, dat Griekenland de drachme maar weer moet invoeren.