Royal Bank of Scotland belandde in de herfst van 2008 voor 60% in handen van de regering in ruil voor een bedrag van £20 mrd aan overheidssteun.

In de loop van de maanden nadien werd dat belang opgetrokken tot 83%. Ook andere banken werden door de overheid van de ondergang gered.

Lynn is van mening dat Londen van het herstel in de banksector gebruik moet maken om de staatsparticipaties in de banken af te bouwen. De staat kan namelijk niet eeuwig aandeelhouder in de banksector blijven.

Toch waarschuwen de analisten voor een te snelle herprivatisering van de banken. Een bank als Royal Bank of Scotland heeft nog heel wat tijd nodig alvorens de gevolgen van de crisis zijn verwerkt. Het Verenigd Koninkrijk kan zich anderzijds moeilijk een tweede kredietcrisis veroorloven.

Royal Bank of Scotland belandde in de herfst van 2008 voor 60% in handen van de regering in ruil voor een bedrag van £20 mrd aan overheidssteun. In de loop van de maanden nadien werd dat belang opgetrokken tot 83%. Ook andere banken werden door de overheid van de ondergang gered. Lynn is van mening dat Londen van het herstel in de banksector gebruik moet maken om de staatsparticipaties in de banken af te bouwen. De staat kan namelijk niet eeuwig aandeelhouder in de banksector blijven. Toch waarschuwen de analisten voor een te snelle herprivatisering van de banken. Een bank als Royal Bank of Scotland heeft nog heel wat tijd nodig alvorens de gevolgen van de crisis zijn verwerkt. Het Verenigd Koninkrijk kan zich anderzijds moeilijk een tweede kredietcrisis veroorloven.