En dan is er Syië. Daar waar een aanval in de komende weken bijna een zekerheid was, lijkt het Russische voorstel ten minste wat tijd te kopen.

Los van al het menselijke lijden is het niet aanvallen met al de daaraan gekoppelde geopolitieke onzekerheid zonder meer goed nieuws voor meer risicovolle activa. En wanneer de markt een risico inprijst en het minder waarschijnlijk wordt zien we vaak een zeer mooie rally.

Natuurlijk kan de situatie ook weer snel negatief draaien. Daarom is het waarschijnlijk te vroeg om te stellen dat we de traditioneel moeilijke maanden van het jaar al achter ons hebben. Er zijn immers nog de Duitse verkiezingen, de opvolging van Bernanke, de Amerikaanse budgetbesprekingen etc etc.

Op iets langere termijn blijft de trend positief. De wereldeconomie herneemt, en monetair beleid zal nog steeds zeer expansief blijven. De kans is groot dat er nog heel wat geld van cash en fixed income naar de aandelenmarkten schuift.

En een groep die van van dichtbij in de gaten blijven houden omdat hij nog nauwelijks aan de stijging heeft deelgenomen zijn de cyclische waarden. Een vebetering in de performance van deze groep zou eveneens het vertrouwen in het herstel van de wereldeconomie versterken.

En dan is er Syië. Daar waar een aanval in de komende weken bijna een zekerheid was, lijkt het Russische voorstel ten minste wat tijd te kopen. Los van al het menselijke lijden is het niet aanvallen met al de daaraan gekoppelde geopolitieke onzekerheid zonder meer goed nieuws voor meer risicovolle activa. En wanneer de markt een risico inprijst en het minder waarschijnlijk wordt zien we vaak een zeer mooie rally. Natuurlijk kan de situatie ook weer snel negatief draaien. Daarom is het waarschijnlijk te vroeg om te stellen dat we de traditioneel moeilijke maanden van het jaar al achter ons hebben. Er zijn immers nog de Duitse verkiezingen, de opvolging van Bernanke, de Amerikaanse budgetbesprekingen etc etc. Op iets langere termijn blijft de trend positief. De wereldeconomie herneemt, en monetair beleid zal nog steeds zeer expansief blijven. De kans is groot dat er nog heel wat geld van cash en fixed income naar de aandelenmarkten schuift. En een groep die van van dichtbij in de gaten blijven houden omdat hij nog nauwelijks aan de stijging heeft deelgenomen zijn de cyclische waarden. Een vebetering in de performance van deze groep zou eveneens het vertrouwen in het herstel van de wereldeconomie versterken.