Daardoor zou de holding meer geld krijgen en zou er dus meer bewegingsvrijheid komen om aan een nieuwe toekomst te werken.

Wel moet er nog een oplossing worden gezocht voor de CDO's, die onder op een billijke manier onder de regering, de holding en de Franse bank zouden verdeeld moeten worden.

Advocatenkantoor Modrikamen is voorlopig niet onder de indruk van bovenstaande, zo bleek uit een interview op Radio 1. Er is op de eerste plaats geen oplossing voor Fortis Bank, terwijl het ook een zeer dure oplossing voor de Belgische belastingbetaler zou worden. Tenslotte zou er ook geen rekening worden gehouden met de werknemers.

Modrikamen vraagt zich waarom BNP Paribas per se bij de onderhandelingen moet worden betrokken. Er wordt nu alleen in de marge gerommeld, zonder bijkomende waardecreatie voor de aandeelhouders.

De week extra biedt echter de kans om de twee oplossingen - het stand-alone scenario en een overname door BNP Paribas - naast elkaar te leggen en te bekijken.

Er kan nu zonder paniekzaaierij naar de beste oplossing uitgekeken worden, want er is nu aangetoond dat een nee-stem tegen de overname niet noodzakelijk tot problemen moet leiden.


Tenslotte vraagt Modrikamen zich af waarom de geheime McKinsey-studie niet openbaar wordt gemaakt. In die studie staat te lezen dat een stand-alone oplossing geen slechte zaak voor de aandeelhouders zou zijn.

Daardoor zou de holding meer geld krijgen en zou er dus meer bewegingsvrijheid komen om aan een nieuwe toekomst te werken. Wel moet er nog een oplossing worden gezocht voor de CDO's, die onder op een billijke manier onder de regering, de holding en de Franse bank zouden verdeeld moeten worden. Advocatenkantoor Modrikamen is voorlopig niet onder de indruk van bovenstaande, zo bleek uit een interview op Radio 1. Er is op de eerste plaats geen oplossing voor Fortis Bank, terwijl het ook een zeer dure oplossing voor de Belgische belastingbetaler zou worden. Tenslotte zou er ook geen rekening worden gehouden met de werknemers. Modrikamen vraagt zich waarom BNP Paribas per se bij de onderhandelingen moet worden betrokken. Er wordt nu alleen in de marge gerommeld, zonder bijkomende waardecreatie voor de aandeelhouders. De week extra biedt echter de kans om de twee oplossingen - het stand-alone scenario en een overname door BNP Paribas - naast elkaar te leggen en te bekijken. Er kan nu zonder paniekzaaierij naar de beste oplossing uitgekeken worden, want er is nu aangetoond dat een nee-stem tegen de overname niet noodzakelijk tot problemen moet leiden. Tenslotte vraagt Modrikamen zich af waarom de geheime McKinsey-studie niet openbaar wordt gemaakt. In die studie staat te lezen dat een stand-alone oplossing geen slechte zaak voor de aandeelhouders zou zijn.