Daarmee ging Angell regelrecht in tegen de stelling dat het winnen van een oorlog ook economische superioriteit met zich mee kon brengen. Angell praatte natuurlijk over zijn eigen tijd, maar wat toen gold heeft vandaag de dag nog altijd dezelfde zeggingskracht.

Moderne oorlogen zijn peperduur en eigenlijk financieel ondraaglijk. Recent werden in de Verenigde Staten de rekening opgemaakt voor de oorlog gevoerd in Irak. Het prijskaartje bleek meer dan 1000 miljard dollar te bedragen, inclusief het opvangen van de oud-strijders.

Daarmee ging Angell regelrecht in tegen de stelling dat het winnen van een oorlog ook economische superioriteit met zich mee kon brengen. Angell praatte natuurlijk over zijn eigen tijd, maar wat toen gold heeft vandaag de dag nog altijd dezelfde zeggingskracht. Moderne oorlogen zijn peperduur en eigenlijk financieel ondraaglijk. Recent werden in de Verenigde Staten de rekening opgemaakt voor de oorlog gevoerd in Irak. Het prijskaartje bleek meer dan 1000 miljard dollar te bedragen, inclusief het opvangen van de oud-strijders.