De Cyprioten had overigens weinig keuzemogelijkheden, want de banken werden zonder boe of ba gedurende 10 dagen gesloten.

Ciaran O'Hagan van Société Générale benadrukt dat we nog altijd niet goed beseffen wat er in Cyprus is gebeurd. Winkels weigerden credit cards, bedrijven en privé-klanten slaagden er niet meer in commerciële kredieten vast te krijgen.

Dat deze situatie van tijdelijke aard is, blijft niet meer dan een doekje voor het bloeden.

De boodschap die iedereen zal onthouden, is dat het wanneer zo makkelijk is om Cyprus 50 jaar terug in de tijd te zetten dit ook met hetzelfde gemak in andere Europese landen kan gebeuren.

De problemen zullen pas urgent worden wanneer een land met een grote en goed functionerende obligatiemarkt het slachtoffer is.

De Cyprioten had overigens weinig keuzemogelijkheden, want de banken werden zonder boe of ba gedurende 10 dagen gesloten. Ciaran O'Hagan van Société Générale benadrukt dat we nog altijd niet goed beseffen wat er in Cyprus is gebeurd. Winkels weigerden credit cards, bedrijven en privé-klanten slaagden er niet meer in commerciële kredieten vast te krijgen. Dat deze situatie van tijdelijke aard is, blijft niet meer dan een doekje voor het bloeden. De boodschap die iedereen zal onthouden, is dat het wanneer zo makkelijk is om Cyprus 50 jaar terug in de tijd te zetten dit ook met hetzelfde gemak in andere Europese landen kan gebeuren. De problemen zullen pas urgent worden wanneer een land met een grote en goed functionerende obligatiemarkt het slachtoffer is.