Er worden namelijk opnieuw enkele belangrijke indicatoren bekendgemaakt die een beeld geven over de economische situatie in de VS. Dat is bijvoorbeeld het geval met de cijfers over de verkopen van bestaande huizen donderdag.

Die moeten gaan aantonen dat de vastgoedmarkt inderdaad een bodem heeft bereikt. De verwachting van de analisten is dat de verkopen zullen gestegen zijn tot het hoogste niveau sinds oktober.

Vorige week werd al bekendgemaakt dat de bouw van nieuwe huizen in juni onverwacht is gestegen tot het hoogste niveau sinds november. Ook het aantal nieuwe bouwvergunningen bleek te zijn gestegen.

Vandaag wordt de index van de Leading Indicators, de index van de voorlopende indicatoren, bekendgemaakt. Deze index zou voor de derde maand op rij zijn gestegen.

Vrijdag is er dan nog de index van het consumentenvertrouwen zoals die door Reuters en de University of Michigan samen wordt opgesteld. De verwachting is dat ook het consumentenvertrouwen verder zal zijn verbeterd.

Er worden namelijk opnieuw enkele belangrijke indicatoren bekendgemaakt die een beeld geven over de economische situatie in de VS. Dat is bijvoorbeeld het geval met de cijfers over de verkopen van bestaande huizen donderdag.Die moeten gaan aantonen dat de vastgoedmarkt inderdaad een bodem heeft bereikt. De verwachting van de analisten is dat de verkopen zullen gestegen zijn tot het hoogste niveau sinds oktober.Vorige week werd al bekendgemaakt dat de bouw van nieuwe huizen in juni onverwacht is gestegen tot het hoogste niveau sinds november. Ook het aantal nieuwe bouwvergunningen bleek te zijn gestegen. Vandaag wordt de index van de Leading Indicators, de index van de voorlopende indicatoren, bekendgemaakt. Deze index zou voor de derde maand op rij zijn gestegen. Vrijdag is er dan nog de index van het consumentenvertrouwen zoals die door Reuters en de University of Michigan samen wordt opgesteld. De verwachting is dat ook het consumentenvertrouwen verder zal zijn verbeterd.