Echter, deze activiteit is volgens Arnaud Delaunay van Leleux het meest onderhevig aan de concurrentie en Jean Marc Harion (CEO van Mobistar) heeft er ook geen geheim van gemaakt dat de "prijzenoorlog" tot een "tariefdaling van 20% op één jaar" heeft geleid.

Wat zich op zijn beurt weer vertaalde in een daling van de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU): -5,2% tussen juni 2012 en juni 2013.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de telecomwet van oktober 2012 (die het mogelijk maakt voor een klant om het abonnement na 6 maanden kosteloos op te zeggen) voor een toegenomen migratie van klanten tussen exploitanten gezorgd. En dit vermindert de zichtbaarheid op lange termijn.

Met een dalende omzet en een toename van de investeringsuitgaven ("conform het investeringsprogramma 2013/2015") zag Mobistar geen andere keuze dan de uitkering van het dividend voor de aandeelhouders op te schorten. Hou de psychologische steun van 10 EUR in de gaten!, zo waarschuwt Delaunay.

Vanwege de teleurstellende resultaten, de verlaagde winstverwachtingen en de opschorting van het dividend leveren de waarderingsmodellen een geraamde intrinsieke waarde van 10,40 euro op (ongeveer de huidige koers).

Na de koersdaling met 30% wordt het aandeel aan 4,6 keer de EBITDA verhandeld tegen gemiddeld 5 keer voor de sector. Het Mobistaraandeel wordt dan ook correct gewaardeerd.

De verbetering van de rendabiliteit zal een lang proces zijn en zoals aangegeven door Leleux kan de redding van een potentiële koper komen.

Er bestaat dan ook een overnamepremie voor het Mobistaraandeel en dit moet toelaten dat de koers zich rond 10 euro handhaaft (een "psychologische technische steun die beleggers zeker in de gaten zullen houden). Delaunay heeft een neutraal advies.

Echter, deze activiteit is volgens Arnaud Delaunay van Leleux het meest onderhevig aan de concurrentie en Jean Marc Harion (CEO van Mobistar) heeft er ook geen geheim van gemaakt dat de "prijzenoorlog" tot een "tariefdaling van 20% op één jaar" heeft geleid. Wat zich op zijn beurt weer vertaalde in een daling van de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU): -5,2% tussen juni 2012 en juni 2013. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de telecomwet van oktober 2012 (die het mogelijk maakt voor een klant om het abonnement na 6 maanden kosteloos op te zeggen) voor een toegenomen migratie van klanten tussen exploitanten gezorgd. En dit vermindert de zichtbaarheid op lange termijn. Met een dalende omzet en een toename van de investeringsuitgaven ("conform het investeringsprogramma 2013/2015") zag Mobistar geen andere keuze dan de uitkering van het dividend voor de aandeelhouders op te schorten. Hou de psychologische steun van 10 EUR in de gaten!, zo waarschuwt Delaunay. Vanwege de teleurstellende resultaten, de verlaagde winstverwachtingen en de opschorting van het dividend leveren de waarderingsmodellen een geraamde intrinsieke waarde van 10,40 euro op (ongeveer de huidige koers). Na de koersdaling met 30% wordt het aandeel aan 4,6 keer de EBITDA verhandeld tegen gemiddeld 5 keer voor de sector. Het Mobistaraandeel wordt dan ook correct gewaardeerd. De verbetering van de rendabiliteit zal een lang proces zijn en zoals aangegeven door Leleux kan de redding van een potentiële koper komen. Er bestaat dan ook een overnamepremie voor het Mobistaraandeel en dit moet toelaten dat de koers zich rond 10 euro handhaaft (een "psychologische technische steun die beleggers zeker in de gaten zullen houden). Delaunay heeft een neutraal advies.