Daarnaast heeft het Europees parlement een verdere daling van de roamingtarieven gestemd. Vanaf juli 2009, zal een sms nog 11 cent exclusief btw en het stemverkeer nog 43 cent per minuut exclusief btw mogen kosten.

De verwachte negatieve impact van de regelgeving voor MTR en roaming voor 2009 op de omzet bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Het jaar 2009 zal gekenmerkt worden door toenemende regulatoire druk, verscherpte concurrentie en een financieel economisch ongunstig klimaat.

Deze hypotheses zijn gebaseerd op de actueel vooropgestelde Belgische economische groeicijfers en zouden kunnen gewijzigd worden indien de economische situatie zou verslechteren.

In deze context voorziet Mobistar een omzet van hetzelfde niveau als in 2008 en een EBITDA-marge van de telefonie dichtbij de 40 %.

Het investeringsniveau zou tussen 11 en 12 % van de omzet uit telefonie liggen. Deze verhoging is het gevolg van de beslissing om te investeren in ons eigen transmissienetwerk alsook in de hergroepering van de bedrijfsactiviteiten in één nieuw milieuvriendelijk gebouw met het oog op toekomstige besparingen van de werkingskosten. Het nettoresultaat zou tussen de 240 en 260 miljoen euro liggen.

Daarnaast heeft het Europees parlement een verdere daling van de roamingtarieven gestemd. Vanaf juli 2009, zal een sms nog 11 cent exclusief btw en het stemverkeer nog 43 cent per minuut exclusief btw mogen kosten.De verwachte negatieve impact van de regelgeving voor MTR en roaming voor 2009 op de omzet bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.Het jaar 2009 zal gekenmerkt worden door toenemende regulatoire druk, verscherpte concurrentie en een financieel economisch ongunstig klimaat. Deze hypotheses zijn gebaseerd op de actueel vooropgestelde Belgische economische groeicijfers en zouden kunnen gewijzigd worden indien de economische situatie zou verslechteren. In deze context voorziet Mobistar een omzet van hetzelfde niveau als in 2008 en een EBITDA-marge van de telefonie dichtbij de 40 %.Het investeringsniveau zou tussen 11 en 12 % van de omzet uit telefonie liggen. Deze verhoging is het gevolg van de beslissing om te investeren in ons eigen transmissienetwerk alsook in de hergroepering van de bedrijfsactiviteiten in één nieuw milieuvriendelijk gebouw met het oog op toekomstige besparingen van de werkingskosten. Het nettoresultaat zou tussen de 240 en 260 miljoen euro liggen.