Vooral de banksector lag opnieuw zwak op koers. De Franse minister van Financiën Christine Lagarde stelde vandaag dat een nieuw groot faillissement van een bank à la Lehman Brothers moet vermeden worden.

Anderzijds stelde Lagarde dat het niet de taak is van de overheid om banken te runnen. Een eventuele nationalisering van één of meer banken zou dus een tijdelijk karakter moeten hebben.

In Brussel sloot de BEL 20 2,40% lager, waarbij de index werd afgevlagd op het niveau van 1740,36. Daarmee sloot de index maar iets boven het dieptepunt van de dag.

In de banksector kreeg Dexia opnieuw rake klappen, deze bank gaf meer dan 8% prijs. Ook Fortis ging vrij zwaar onderuit. KBC beperkte anderzijds de schade. Bekaert kon op basis van de cijfers een deel van de winst vasthouden.

Mobistar was binnen de index echter de sterkste stijger, waarbij de mobiele operator een bericht tot kennisgeving vanwege Goldman Sachs ontving.

Vooral de banksector lag opnieuw zwak op koers. De Franse minister van Financiën Christine Lagarde stelde vandaag dat een nieuw groot faillissement van een bank à la Lehman Brothers moet vermeden worden. Anderzijds stelde Lagarde dat het niet de taak is van de overheid om banken te runnen. Een eventuele nationalisering van één of meer banken zou dus een tijdelijk karakter moeten hebben. In Brussel sloot de BEL 20 2,40% lager, waarbij de index werd afgevlagd op het niveau van 1740,36. Daarmee sloot de index maar iets boven het dieptepunt van de dag. In de banksector kreeg Dexia opnieuw rake klappen, deze bank gaf meer dan 8% prijs. Ook Fortis ging vrij zwaar onderuit. KBC beperkte anderzijds de schade. Bekaert kon op basis van de cijfers een deel van de winst vasthouden. Mobistar was binnen de index echter de sterkste stijger, waarbij de mobiele operator een bericht tot kennisgeving vanwege Goldman Sachs ontving.