De Stoxx Europe 600 Index is vorige week met 1,20% gestegen, dit dankzij de publicatie van meevallende macro-economische cijfers uit China. Bovendien heef de Amerikaanse centrale bank verzekerd dat haar programma voor inkoop van eigen aandelen flexibel zal blijven.

Dit jaar is de Stoxx Europe 600 Index al meer dan 7% gestegen, waardoor de index nu noteert aan gemiddeld 13,40 keer de geschatte winst. Over de afgelopen drie jaar bedroeg dat gemiddelde maar 11,40. Bovendien zijn de verhandelde volumes eerder aan de bescheiden kant.

De Stoxx Europe 600 Index is vorige week met 1,20% gestegen, dit dankzij de publicatie van meevallende macro-economische cijfers uit China. Bovendien heef de Amerikaanse centrale bank verzekerd dat haar programma voor inkoop van eigen aandelen flexibel zal blijven. Dit jaar is de Stoxx Europe 600 Index al meer dan 7% gestegen, waardoor de index nu noteert aan gemiddeld 13,40 keer de geschatte winst. Over de afgelopen drie jaar bedroeg dat gemiddelde maar 11,40. Bovendien zijn de verhandelde volumes eerder aan de bescheiden kant.