Op de achtergrond blijft de Europese schuldencrisis een belangrijke rol spelen. Die crisis lijkt zich steeds meer toe te spitsen op Spanje, wat niet veel goeds belooft.

Vandaag stond de koers van de euro opnieuw onder druk, de Europese eenheidsmunt heeft nog steeds geen vaste grond onder de voeten gevonden.

Reactie Belfius op downgrading kredietrating door Moody's

Het ratingbureau Moody's maakte gisteren bekend dat het de ratings van Belfius Bank met één notch verlaagt, tot Baa1 met stable outlook voor de langetermijnrating en Prime-2 voor de kortetermijnrating.

In zijn persbericht benadrukt Moody's wel dat:

- de loskoppeling van de groep Dexia al goed gevorderd is;

- Belfius erin geslaagd is om haar franchise in België in haar diverse activiteitsdomeinen te vrijwaren;

- Belfius de mogelijkheid heeft om haar risicoprofiel te verlagen en het aan te passen aan haar kernactiviteiten.

Moody's verwacht daarentegen dat dit herstructureringsproces meer tijd zal vergen dan initieel werd aangenomen, mede door de huidige moeilijke macro-economische en financiële omgeving. Tot slot onderlijnt Moody's dat Belfius een hoge graad aan banksystemische ondersteuning (systemic support) geniet.

Belfius Bank is van mening dat deze ratingactie kadert in de algemene actie rond de Europese banken die bij Moody's momenteel aan de gang is.

Belfius onderlijnt dat zij de voorbije maanden op verschillende sleuteldomeinen belangrijke vooruitgang heeft geboekt

Op de achtergrond blijft de Europese schuldencrisis een belangrijke rol spelen. Die crisis lijkt zich steeds meer toe te spitsen op Spanje, wat niet veel goeds belooft. Vandaag stond de koers van de euro opnieuw onder druk, de Europese eenheidsmunt heeft nog steeds geen vaste grond onder de voeten gevonden. Reactie Belfius op downgrading kredietrating door Moody's Het ratingbureau Moody's maakte gisteren bekend dat het de ratings van Belfius Bank met één notch verlaagt, tot Baa1 met stable outlook voor de langetermijnrating en Prime-2 voor de kortetermijnrating. In zijn persbericht benadrukt Moody's wel dat: - de loskoppeling van de groep Dexia al goed gevorderd is; - Belfius erin geslaagd is om haar franchise in België in haar diverse activiteitsdomeinen te vrijwaren; - Belfius de mogelijkheid heeft om haar risicoprofiel te verlagen en het aan te passen aan haar kernactiviteiten. Moody's verwacht daarentegen dat dit herstructureringsproces meer tijd zal vergen dan initieel werd aangenomen, mede door de huidige moeilijke macro-economische en financiële omgeving. Tot slot onderlijnt Moody's dat Belfius een hoge graad aan banksystemische ondersteuning (systemic support) geniet. Belfius Bank is van mening dat deze ratingactie kadert in de algemene actie rond de Europese banken die bij Moody's momenteel aan de gang is. Belfius onderlijnt dat zij de voorbije maanden op verschillende sleuteldomeinen belangrijke vooruitgang heeft geboekt