Dat dit aanleiding gaf tot neerwaartse winstherzieningen en lagere koersdoelen door de analisten die het aandeel opvolgen, behoeft geen uitleg.

Een blik op de koersgrafiek leert dat het aandeel het afgelopen jaar maar één richting uitging: lager. En dat een lagere koers tot een pessimistisch sentiment leidt, is duidelijk.

Meer dan 70% van de analisten die het aandeel volgen, geven slechts een houden of verkopen advies. Het aantal koopadviezen is beperkt. Beleggers worden volgens Geert Van Herck blijkbaar meer gecharmeerd door stijgende dan dalende koersgrafieken.

Is de bodem bij Mobistar bereikt?

Maar het verleden leert dat een negatief sentiment vaak het hoogst is bij een nakende trendommekeer. Volgens de technische analyse nemen de bodemvormingssignalen voor Mobistar toe.

Op fundamenteel vlak wijzen we vooral op het (zeer) hoge
brutodividendrendement van het Mobistaraandeel: meer dan 13%. Zelfs bij een knip in het dividend moet dit nog steeds tot
een aantrekkelijk brutorendement van 8 à 9% leiden.

Enkele belangrijke vaststellingen: sinds 2009 ontkoppelt Mobistar met de algemene beurstrend (beurzen hoger, Mobistar lager). De koers heeft de afgelopen weken een belangrijke steunzone bereikt die gevormd wordt door de koerstop van januari 2002 (22,30 euro) en de koersbodem van maart 2003 (21,62 euro).

De RSI-indicator is tot de zeer lage niveaus van 2001 teruggevallen. Toen was dit een signaal dat een trendommekeer in de maak was. Een opvering van de huidige koersniveaus tot de eerste weerstandszone van 28,14 euro biedt volgens Van Herck een mooie opportuniteit voor geïnteresseerde beleggers.

Dat dit aanleiding gaf tot neerwaartse winstherzieningen en lagere koersdoelen door de analisten die het aandeel opvolgen, behoeft geen uitleg. Een blik op de koersgrafiek leert dat het aandeel het afgelopen jaar maar één richting uitging: lager. En dat een lagere koers tot een pessimistisch sentiment leidt, is duidelijk. Meer dan 70% van de analisten die het aandeel volgen, geven slechts een houden of verkopen advies. Het aantal koopadviezen is beperkt. Beleggers worden volgens Geert Van Herck blijkbaar meer gecharmeerd door stijgende dan dalende koersgrafieken. Is de bodem bij Mobistar bereikt?Maar het verleden leert dat een negatief sentiment vaak het hoogst is bij een nakende trendommekeer. Volgens de technische analyse nemen de bodemvormingssignalen voor Mobistar toe. Op fundamenteel vlak wijzen we vooral op het (zeer) hoge brutodividendrendement van het Mobistaraandeel: meer dan 13%. Zelfs bij een knip in het dividend moet dit nog steeds tot een aantrekkelijk brutorendement van 8 à 9% leiden. Enkele belangrijke vaststellingen: sinds 2009 ontkoppelt Mobistar met de algemene beurstrend (beurzen hoger, Mobistar lager). De koers heeft de afgelopen weken een belangrijke steunzone bereikt die gevormd wordt door de koerstop van januari 2002 (22,30 euro) en de koersbodem van maart 2003 (21,62 euro). De RSI-indicator is tot de zeer lage niveaus van 2001 teruggevallen. Toen was dit een signaal dat een trendommekeer in de maak was. Een opvering van de huidige koersniveaus tot de eerste weerstandszone van 28,14 euro biedt volgens Van Herck een mooie opportuniteit voor geïnteresseerde beleggers.