De afgelopen maanden stond de telecomsector volgens Arnaud Delaunay van Leleux in rep en roer.

Door de toegenomen regelgeving (lagere tarieven voor mobiele terminatie en roaming), de concurrentie tussen gevestigde spelers, de komst van low-costspelers en de mature Europese markt voor telefonie zoeken Europese telecombedrijven elkaar op: Telefonica met E-Plus, Vodafone met Kabel Deutschland en Bouygues met SFR (voor het delen van hun netwerken).

Met een koers die een historisch dieptepunt heeft bereikt, zou het aandeel Mobistar ook potentiële overnemers kunnen aantrekken: Orange ?, Telenet ?, Iliad ?,...

Zoals opgemerkt in de analyse van de telecomsector in april is de ARPU (gemiddelde omzet per klant) voor de exploitanten sinds 2003 gestaag gedaald terwijl hun investeringen blijven toenemen (vooral door de komst van 4G).

Het is dan ook begrijpelijk waarom veel exploitanten (France Télécom, Portugal Telecom, KPN, Telefonica en Deutsche Telecom) het bedrag van hun dividend willen verminderen en/of hun kapitaal verhogen. Mobistar krijgt van Delaunay een neutraal advies.

De afgelopen maanden stond de telecomsector volgens Arnaud Delaunay van Leleux in rep en roer. Door de toegenomen regelgeving (lagere tarieven voor mobiele terminatie en roaming), de concurrentie tussen gevestigde spelers, de komst van low-costspelers en de mature Europese markt voor telefonie zoeken Europese telecombedrijven elkaar op: Telefonica met E-Plus, Vodafone met Kabel Deutschland en Bouygues met SFR (voor het delen van hun netwerken). Met een koers die een historisch dieptepunt heeft bereikt, zou het aandeel Mobistar ook potentiële overnemers kunnen aantrekken: Orange ?, Telenet ?, Iliad ?,... Zoals opgemerkt in de analyse van de telecomsector in april is de ARPU (gemiddelde omzet per klant) voor de exploitanten sinds 2003 gestaag gedaald terwijl hun investeringen blijven toenemen (vooral door de komst van 4G). Het is dan ook begrijpelijk waarom veel exploitanten (France Télécom, Portugal Telecom, KPN, Telefonica en Deutsche Telecom) het bedrag van hun dividend willen verminderen en/of hun kapitaal verhogen. Mobistar krijgt van Delaunay een neutraal advies.