De verwachting is dat er vorige maand 535.000 jobs zijn verloren gegaan, terwijl de werkloosheidsgraad zou zijn opgelopen tot 7,50%. Nog slechtere cijfers kunnen een negatieve invloed hebben op de financiële markten.

De banken doen het meestal goed, met winsten voor onder andere Barclays en HSBC. Beter dan verwachte resultaten helpen de koers van Infineon aan een winst van meer dan 10%. Ook BMW, LVMH en BNP Paribas pakken met hogere koersen uit.

De Brusselse beurs opende vanmorgen hoger, met een winst van zowat driekwart procent voor de BEL 20. Daarmee zet de index zijn opmars boven het niveau van 1920 verder.

Fortis doet het vandaag wat beter, terwijl de banken eens te meer gemengd presteren. Dexia noteert hoger, KBC lager. Opvallend is dat Mobistar nog geen vaste voet onder de grond lijkt te hebben gevonden.

De verwachting is dat er vorige maand 535.000 jobs zijn verloren gegaan, terwijl de werkloosheidsgraad zou zijn opgelopen tot 7,50%. Nog slechtere cijfers kunnen een negatieve invloed hebben op de financiële markten. De banken doen het meestal goed, met winsten voor onder andere Barclays en HSBC. Beter dan verwachte resultaten helpen de koers van Infineon aan een winst van meer dan 10%. Ook BMW, LVMH en BNP Paribas pakken met hogere koersen uit. De Brusselse beurs opende vanmorgen hoger, met een winst van zowat driekwart procent voor de BEL 20. Daarmee zet de index zijn opmars boven het niveau van 1920 verder. Fortis doet het vandaag wat beter, terwijl de banken eens te meer gemengd presteren. Dexia noteert hoger, KBC lager. Opvallend is dat Mobistar nog geen vaste voet onder de grond lijkt te hebben gevonden.