Mobistar zal in 2009 zijn 'mobility centric' strategie verderzetten en producten en diensten aanbieden die voldoen aan de nieuwe behoeften van de klanten. Mobistar zal tevens de cash flow veilig stellen met behoud van zijn concurrentiële positie.

Het jaar 2009 zal gekenmerkt blijven door toenemende regulatoire druk, verscherpte concurrentie en een financieel economisch ongunstig klimaat.

Mobistar verwacht in de loop van het tweede semester van 2009 een beslissing m.b.t. de MTR (mobiele terminatietarieven) en heeft de operator acte genomen van de beslissing dat de 4de licentie zal worden geveild.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd de uitvoering van de 3V/m-norm voorzien vanaf 15 september 2009. Van zodra de uitvoeringsbesluiten gekend zijn, zal Mobistar de bijkomende investeringen die nodig zijn om het netwerk conform de norm aan te passen, uitvoeren binnen het kader van het vooropgesteld investeringsniveau.

Daarnaast verwacht Mobistar ook een beslissing over de modaliteiten voor de verlenging van de 2G-licentie in 2010. De hypotheses zouden kunnen gewijzigd worden indien de economische situatie nog zou verslechteren.

Mobistar bevestigt in deze context zijn vooruitzichten voor het jaar 2009: een omzet van hetzelfde niveau als in 2008 en een EBITDA-marge van de omzet uit telefonie dichtbij de 40 %.

Het nettoresultaat zal tussen de 240 en 260 miljoen euro liggen en het investeringsniveau tussen 11 en 12 % van de omzet uit telefonie. Het vrijwaren van de cash flow blijft een prioriteit voor Mobistar, maar de operator behoudt zich echter het recht om het investeringsniveau bij te stellen in de loop van het jaar.

Mobistar zal in 2009 zijn 'mobility centric' strategie verderzetten en producten en diensten aanbieden die voldoen aan de nieuwe behoeften van de klanten. Mobistar zal tevens de cash flow veilig stellen met behoud van zijn concurrentiële positie.Het jaar 2009 zal gekenmerkt blijven door toenemende regulatoire druk, verscherpte concurrentie en een financieel economisch ongunstig klimaat. Mobistar verwacht in de loop van het tweede semester van 2009 een beslissing m.b.t. de MTR (mobiele terminatietarieven) en heeft de operator acte genomen van de beslissing dat de 4de licentie zal worden geveild. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd de uitvoering van de 3V/m-norm voorzien vanaf 15 september 2009. Van zodra de uitvoeringsbesluiten gekend zijn, zal Mobistar de bijkomende investeringen die nodig zijn om het netwerk conform de norm aan te passen, uitvoeren binnen het kader van het vooropgesteld investeringsniveau. Daarnaast verwacht Mobistar ook een beslissing over de modaliteiten voor de verlenging van de 2G-licentie in 2010. De hypotheses zouden kunnen gewijzigd worden indien de economische situatie nog zou verslechteren. Mobistar bevestigt in deze context zijn vooruitzichten voor het jaar 2009: een omzet van hetzelfde niveau als in 2008 en een EBITDA-marge van de omzet uit telefonie dichtbij de 40 %. Het nettoresultaat zal tussen de 240 en 260 miljoen euro liggen en het investeringsniveau tussen 11 en 12 % van de omzet uit telefonie. Het vrijwaren van de cash flow blijft een prioriteit voor Mobistar, maar de operator behoudt zich echter het recht om het investeringsniveau bij te stellen in de loop van het jaar.