Daardoor wordt bellen, sms'en en mobiel surfen via de gsm of smartphone goedkoper.

Dat stelt de consumentenvereniging vast op basis van een vergelijking van de ruim 100 verschillende formules op de Belgische markt.

De drie netwerkoperatoren (Proximus, Mobistar en Base) blijken vandaag zelfs voor verschillende gebruiksprofielen de goedkoopste.

Daarmee overtroeven ze de alternatieve operatoren, gewoonlijk de "prijskrakers" in de sector. Er zal wel nog een "tegenoffensief" komen van die kant, zo verwacht de consumentenorganisatie.

Test-Aankoop ging ook na of de gsm-tarieven in ons land nog steeds hoger zijn dan in andere Europese landen, zoals bleek uit een eerdere tariefvergelijking van september 2009.

Dat is nog steeds het geval, maar de kloof is kleiner geworden. Enkel in het Verenigd Koninkrijk en in mindere mate in Frankrijk en Italië zijn de tarieven vandaag lager dan in België. In het algemeen komt ons land eindelijk in de buurt van de beste leerlingen van de Europese klas.

Daardoor wordt bellen, sms'en en mobiel surfen via de gsm of smartphone goedkoper. Dat stelt de consumentenvereniging vast op basis van een vergelijking van de ruim 100 verschillende formules op de Belgische markt. De drie netwerkoperatoren (Proximus, Mobistar en Base) blijken vandaag zelfs voor verschillende gebruiksprofielen de goedkoopste. Daarmee overtroeven ze de alternatieve operatoren, gewoonlijk de "prijskrakers" in de sector. Er zal wel nog een "tegenoffensief" komen van die kant, zo verwacht de consumentenorganisatie. Test-Aankoop ging ook na of de gsm-tarieven in ons land nog steeds hoger zijn dan in andere Europese landen, zoals bleek uit een eerdere tariefvergelijking van september 2009. Dat is nog steeds het geval, maar de kloof is kleiner geworden. Enkel in het Verenigd Koninkrijk en in mindere mate in Frankrijk en Italië zijn de tarieven vandaag lager dan in België. In het algemeen komt ons land eindelijk in de buurt van de beste leerlingen van de Europese klas.