Presidentskandidaat Mitt Romney waarschuwde vandaag zijn achterban dat in geval hij verkozen werd de Verenigde Staten niet moeten rekenen op een spectaculaire belastingverlaging. Er is namelijk ook nog zoiets als de schuldenberg die de Amerikanen met zich moeten meesleuren.

Romney legde zijn verklaring af op een meeting in Ohio, met naast zich een klok die de groei van de Amerikaanse schulden minuut na minuut aangaf.

Eerder gaf Romney aan dat hij wil besparen zonder echter aan de belastingen te raken. Iedereen vraagt zich af hoe de republikeinse presidentskandidaat daar in zal slagen.

Ook katoen weer goedkoper

Katoen liet volgens Royal Bank of Scotland vorige week een prijsdaling van 4,5 procent optekenen. China voerde in augustus 305.600 ton katoen in, een kwart minder dan in juli maar wel 48 procent meer dan in augustus vorig jaar.

China kocht een deel van de lokale oogst op om de voorraden aan te vullen en de eigen katoenboeren te ondersteunen. Dit gaf aanleiding tot een hoge lokale katoenprijs waardoor het voor Chinese spinnerijen interessanter werd om katoen te kopen op de internationale markt.

De invoer zwakt echter af omdat de Chinese National Development and Reform Commission eerder deze maand besliste om geen bijkomende importquota meer toe te kennen.

Presidentskandidaat Mitt Romney waarschuwde vandaag zijn achterban dat in geval hij verkozen werd de Verenigde Staten niet moeten rekenen op een spectaculaire belastingverlaging. Er is namelijk ook nog zoiets als de schuldenberg die de Amerikanen met zich moeten meesleuren. Romney legde zijn verklaring af op een meeting in Ohio, met naast zich een klok die de groei van de Amerikaanse schulden minuut na minuut aangaf. Eerder gaf Romney aan dat hij wil besparen zonder echter aan de belastingen te raken. Iedereen vraagt zich af hoe de republikeinse presidentskandidaat daar in zal slagen. Ook katoen weer goedkoperKatoen liet volgens Royal Bank of Scotland vorige week een prijsdaling van 4,5 procent optekenen. China voerde in augustus 305.600 ton katoen in, een kwart minder dan in juli maar wel 48 procent meer dan in augustus vorig jaar. China kocht een deel van de lokale oogst op om de voorraden aan te vullen en de eigen katoenboeren te ondersteunen. Dit gaf aanleiding tot een hoge lokale katoenprijs waardoor het voor Chinese spinnerijen interessanter werd om katoen te kopen op de internationale markt. De invoer zwakt echter af omdat de Chinese National Development and Reform Commission eerder deze maand besliste om geen bijkomende importquota meer toe te kennen.