In de polls is de republikein Mitt Romney zijn achterstand op Barack Obama snel aan het inhalen. Op de beurs van Wall Street hebben de aandelen van bedrijven die gebaat zijn bij een republikeinse overwinning snel hun achterstand opgehaald.

Toch is het te vroeg om al van een beslissing te spreken, uiteindelijk moeten de Amerikanen nog altijd naar de stembus gaan.

Sommige activa staan terug op precrisisniveau

Sommige activa keren vijf jaar na het begin van de crisis terug tot (bijna) precrisis niveaus, zoals bijvoorbeeld de S&P 500. In een uitgebreid rapport analyseerde Goldman Sachs de huidige status van verschillende activa, zoals aandelen, grondstoffen, obligaties of valuta.

Activa die nu goed presteren en terugkeren richting het niveau van voor de crisis zijn defensief en/of profiteren van de monetaire verruiming.

Met name een aantal kleinere aandelenmarkten in opkomende economieën (met weinig blootstelling aan europerikelen) en defensieve sectoren binnen aandelenmarkten in industrielanden zijn het precrisis niveau al voorbij.

Aan de andere kant van het spectrum staan activa blootgesteld aan de europerikelen, zoals bankaandelen en activa in perifere eurolanden, of activa gerelateerd aan Chinese groeirisico's.

Deze zijn nog ver verwijderd van het niveau voor de crisis. Het lijkt erop dat deze patronen zich vooralsnog zullen voortzetten.

In de polls is de republikein Mitt Romney zijn achterstand op Barack Obama snel aan het inhalen. Op de beurs van Wall Street hebben de aandelen van bedrijven die gebaat zijn bij een republikeinse overwinning snel hun achterstand opgehaald. Toch is het te vroeg om al van een beslissing te spreken, uiteindelijk moeten de Amerikanen nog altijd naar de stembus gaan. Sommige activa staan terug op precrisisniveauSommige activa keren vijf jaar na het begin van de crisis terug tot (bijna) precrisis niveaus, zoals bijvoorbeeld de S&P 500. In een uitgebreid rapport analyseerde Goldman Sachs de huidige status van verschillende activa, zoals aandelen, grondstoffen, obligaties of valuta. Activa die nu goed presteren en terugkeren richting het niveau van voor de crisis zijn defensief en/of profiteren van de monetaire verruiming. Met name een aantal kleinere aandelenmarkten in opkomende economieën (met weinig blootstelling aan europerikelen) en defensieve sectoren binnen aandelenmarkten in industrielanden zijn het precrisis niveau al voorbij. Aan de andere kant van het spectrum staan activa blootgesteld aan de europerikelen, zoals bankaandelen en activa in perifere eurolanden, of activa gerelateerd aan Chinese groeirisico's. Deze zijn nog ver verwijderd van het niveau voor de crisis. Het lijkt erop dat deze patronen zich vooralsnog zullen voortzetten.