Abe & Co hebben een gewaagde zet gedaan en de vraag is of die al dan niet zal slagen. Op basis van de breakeven inflation rate (BEI) verwerkt in inflation-indexed government bonds krijgen de economen zicht op de visie van de financiële markten op de slaagkansen van de gevoerde politiek.

Het beeld is weinig bemoedigend, want volgens Goldman Sachs laten de Japanse staatsobligaties die aan de inflatie geïndexeerd zijn slechts een inflatieniveau van 1% tegen 2015 vooropstellen.

Het missen van de Japanse inflatiedoelstelling kan rampzalige gevolgen hebben, de gevoerde economische en monetaire politiek zou volledig zijn mislukt.

Abe & Co hebben een gewaagde zet gedaan en de vraag is of die al dan niet zal slagen. Op basis van de breakeven inflation rate (BEI) verwerkt in inflation-indexed government bonds krijgen de economen zicht op de visie van de financiële markten op de slaagkansen van de gevoerde politiek. Het beeld is weinig bemoedigend, want volgens Goldman Sachs laten de Japanse staatsobligaties die aan de inflatie geïndexeerd zijn slechts een inflatieniveau van 1% tegen 2015 vooropstellen. Het missen van de Japanse inflatiedoelstelling kan rampzalige gevolgen hebben, de gevoerde economische en monetaire politiek zou volledig zijn mislukt.