Volgens het rapport van de Amerikaanse bank zullen volgend jaar minstens vijf Europese landen het mes op de keel krijgen, in zoverre zelfs dat ze een schuldenherschikking zullen moeten doorvoeren. Citigroup gelooft dat Griekenland voor het einde van volgend jaar de eurozone zal verlaten.

Spanje en Italië, die voorlopig in rustiger vaarwater lijken te zijn aanbeland, zullen weer volledig in het oog van de storm komen te staan.

Volgens econoom Michael Saunders van Citigroup doet Europa momenteel voldoende om de eurozone niet uit elkaar te doen vallen, maar veel te weinig om de betrokken landen weer op het juiste spoor te zetten.

Volgens het rapport van de Amerikaanse bank zullen volgend jaar minstens vijf Europese landen het mes op de keel krijgen, in zoverre zelfs dat ze een schuldenherschikking zullen moeten doorvoeren. Citigroup gelooft dat Griekenland voor het einde van volgend jaar de eurozone zal verlaten. Spanje en Italië, die voorlopig in rustiger vaarwater lijken te zijn aanbeland, zullen weer volledig in het oog van de storm komen te staan. Volgens econoom Michael Saunders van Citigroup doet Europa momenteel voldoende om de eurozone niet uit elkaar te doen vallen, maar veel te weinig om de betrokken landen weer op het juiste spoor te zetten.