Dat betekent dat het meer dan de oorspronkelijke 750 miljard dollar kan gaan bevatten, waardoor een uitbreiding van de Europese begrotingscrisis kan worden voorkomen.

Voor één euro werd vanmorgen 1,3412 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3414 dollar vorige week vrijdag. In de loop van de morgen werd echter een piekkoers van 1,3442 dollar bereikt.

Kazuya Yashiro, currency analyst bij Himawari Securities, Inc. in Tokio, merkt op dat de Europese autoriteiten geen inspanningen onverlet laten om de crisis te bezweren. Daardoor kan de koers van de euro blijven stijgen.

Dat betekent dat het meer dan de oorspronkelijke 750 miljard dollar kan gaan bevatten, waardoor een uitbreiding van de Europese begrotingscrisis kan worden voorkomen. Voor één euro werd vanmorgen 1,3412 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,3414 dollar vorige week vrijdag. In de loop van de morgen werd echter een piekkoers van 1,3442 dollar bereikt. Kazuya Yashiro, currency analyst bij Himawari Securities, Inc. in Tokio, merkt op dat de Europese autoriteiten geen inspanningen onverlet laten om de crisis te bezweren. Daardoor kan de koers van de euro blijven stijgen.