Dat zou de Democratische partij zeer ongelegen komen, gezien het feit dat er in november tussentijdse verkiezingen georganiseerd worden. Geithner moest daarom zijn woorden wikken en wegen.

Volgens de minister is de Amerikaanse economie wel degelijk aan de beterhand, maar het tempo waaraan dat herstel gebeurt is traag. Daarom wordt er links en rechts al gezinspeeld op bijkomende maatregelen om de groei te stimuleren.

Een fundamenteel economisch herstel is in de Verenigde Staten onmogelijk zonder dat de werkloosheidsgraad verbetert. Washington zal de werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt met argusogen bekijken. Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad is gestegen van 9,50% naar 9,60%.

Dat zou de Democratische partij zeer ongelegen komen, gezien het feit dat er in november tussentijdse verkiezingen georganiseerd worden. Geithner moest daarom zijn woorden wikken en wegen. Volgens de minister is de Amerikaanse economie wel degelijk aan de beterhand, maar het tempo waaraan dat herstel gebeurt is traag. Daarom wordt er links en rechts al gezinspeeld op bijkomende maatregelen om de groei te stimuleren. Een fundamenteel economisch herstel is in de Verenigde Staten onmogelijk zonder dat de werkloosheidsgraad verbetert. Washington zal de werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt met argusogen bekijken. Algemeen wordt verwacht dat de werkloosheidsgraad is gestegen van 9,50% naar 9,60%.