Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is van mening dat de creatie van een gemeenschappelijke minimum werkloosheidsverzekering in alle Europese landen een stabiliserende factor kan worden wanneer Europa door de volgende crisis wordt getroffen.

Een analyse van de voordelen van zo'n verzekering wijst volgens Juvyns uit dat die het verlies aan BBP in de meest getroffen deelstaten met 15 miljard euro kan reduceren. Er moet uiteraard voor gezorgd worden dat die werkloosheidsverzekering betaalbaar wordt gehouden.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is van mening dat de creatie van een gemeenschappelijke minimum werkloosheidsverzekering in alle Europese landen een stabiliserende factor kan worden wanneer Europa door de volgende crisis wordt getroffen. Een analyse van de voordelen van zo'n verzekering wijst volgens Juvyns uit dat die het verlies aan BBP in de meest getroffen deelstaten met 15 miljard euro kan reduceren. Er moet uiteraard voor gezorgd worden dat die werkloosheidsverzekering betaalbaar wordt gehouden.