In juni kochten buitenlandse institutionele beleggers voor 15,30 miljard dollar aan Treasuries. Dat is fors minder dan in juni, toen nog voor een totaal bedrag van 90,70 miljard dollar werd gekocht.

Het Amerikaans ministerie van Financiën ziet zich genoodzaakt om aan een recordtempo veilingen van schatkistpapier te organiseren, dit om de oplopende overheidstekorten te dekken.

Het deficiet op de Amerikaanse begroting zou dit jaar kunnen oplopen tot 1580 miljard dollar. De kans bestaat dat de rente gaat stijgen wanneer de buitenlandse belangstelling voor Amerikaans schatkistpapier daalt.

China, de grootste eigenaar van U.S. Treasury securities, bezat in juli voor een totaal bedrag van 800,50 miljard dollar aan Amerikaans overheidspapier, tegenover 776,40 miljard dollar in juni.

Dat China voor zo'n groot bedrag aan Treasuries bezit, is een gevolg van de grote handelstekorten tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikanen betalen in dollars voor Chinese producten, dollars die vervolgens in Amerikaanse overheidspapier worden belegd.

In juni kochten buitenlandse institutionele beleggers voor 15,30 miljard dollar aan Treasuries. Dat is fors minder dan in juni, toen nog voor een totaal bedrag van 90,70 miljard dollar werd gekocht. Het Amerikaans ministerie van Financiën ziet zich genoodzaakt om aan een recordtempo veilingen van schatkistpapier te organiseren, dit om de oplopende overheidstekorten te dekken. Het deficiet op de Amerikaanse begroting zou dit jaar kunnen oplopen tot 1580 miljard dollar. De kans bestaat dat de rente gaat stijgen wanneer de buitenlandse belangstelling voor Amerikaans schatkistpapier daalt. China, de grootste eigenaar van U.S. Treasury securities, bezat in juli voor een totaal bedrag van 800,50 miljard dollar aan Amerikaans overheidspapier, tegenover 776,40 miljard dollar in juni. Dat China voor zo'n groot bedrag aan Treasuries bezit, is een gevolg van de grote handelstekorten tussen China en de Verenigde Staten. De Amerikanen betalen in dollars voor Chinese producten, dollars die vervolgens in Amerikaanse overheidspapier worden belegd.