Als gevolg van het vrij milde winterweer is er minder vraag naar aardgas. Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 157 miljard cubic feet (cf) of 5,8 procent zijn afgenomen.

De consensusverwachting ging uit van een daling met 166 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 9,7 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar bedraagt het overschot in nominale termen nu 348 miljard cf of 16 procent tegenover 15 procent een week eerder.

Als gevolg van het vrij milde winterweer is er minder vraag naar aardgas. Uit de wekelijkse cijfers van de EIA (Energy Information Administration) bleek dat de Amerikaanse gasvoorraden vorige week met 157 miljard cubic feet (cf) of 5,8 procent zijn afgenomen. De consensusverwachting ging uit van een daling met 166 miljard cf. De aardgasvoorraden bevinden zich nu 9,7 procent onder het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar bedraagt het overschot in nominale termen nu 348 miljard cf of 16 procent tegenover 15 procent een week eerder.