De dollar profiteerde namelijk van de Griekse problemen, die de koers van de euro onder druk zetten. Daarom was verwacht dat de vraag naar Amerikaans staatspapier groter dan anders zou zijn.

Dat was dus niet het geval, met als mogelijke verklaring dat de problemen rond de Griekse begroting in een latere fase en in een andere vorm ook nog eens in de Verenigde Staten zelf kunnen opduiken.

Thomas L. di Galoma, hoofd U.S. rates trading bij de Amerikaanse broker voor institutionelen Guggenheim Partners LLC, geeft niettemin de voorkeur aan Amerikaanse staatsobligaties boven Griekse, Spaanse of Portugese. In de huidige omstandigheden biedt de dollar kwaliteit ten opzichte van de euro.

De Verenigde Staten verkochten vorige week voor 40 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van drie jaar, voor 25 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 10 jaar en voor 16 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 30 jaar. De rendementen op deze obligaties waren hoger dan verwacht, wat betekent dat de

bid-to-cover ratio lager was.

Deze ratio vormt een betrouwbare barometer van de interesse van de beleggers voor de overheidsobligaties. Voor de 30-jarige obligaties bedroeg de bid-to-cover 2,36 tegenover gemiddeld 2,48, bij de 10-jarige obligaties was dat 2,67 in plaats van 2,76.

De dollar profiteerde namelijk van de Griekse problemen, die de koers van de euro onder druk zetten. Daarom was verwacht dat de vraag naar Amerikaans staatspapier groter dan anders zou zijn. Dat was dus niet het geval, met als mogelijke verklaring dat de problemen rond de Griekse begroting in een latere fase en in een andere vorm ook nog eens in de Verenigde Staten zelf kunnen opduiken. Thomas L. di Galoma, hoofd U.S. rates trading bij de Amerikaanse broker voor institutionelen Guggenheim Partners LLC, geeft niettemin de voorkeur aan Amerikaanse staatsobligaties boven Griekse, Spaanse of Portugese. In de huidige omstandigheden biedt de dollar kwaliteit ten opzichte van de euro. De Verenigde Staten verkochten vorige week voor 40 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van drie jaar, voor 25 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 10 jaar en voor 16 miljard dollar aan obligaties met een looptijd van 30 jaar. De rendementen op deze obligaties waren hoger dan verwacht, wat betekent dat de bid-to-cover ratio lager was. Deze ratio vormt een betrouwbare barometer van de interesse van de beleggers voor de overheidsobligaties. Voor de 30-jarige obligaties bedroeg de bid-to-cover 2,36 tegenover gemiddeld 2,48, bij de 10-jarige obligaties was dat 2,67 in plaats van 2,76.