Nagenoeg alle grote beurzen in de wereld staan nu boven hun beginstand van dit jaar. De financiële uitkomst van de stresstest was niet schokkend, aldus nog de bank. Veel informatie was vooraf gelekt. Van groter belang is de symboliek.

Toezichthouders zijn nauw betrokken bij het gezond houden van het financiële stelsel en hebben ondanks mogelijke verliezen in de bancaire sector greep en zicht op toekomstige problemen.

De belegger kan wat stress laten varen. Bij nieuwe problemen hoeft niet meer voor een afzijdige houding van de toezichthouders, zoals bij de ondergang van Lehmann te worden gevreesd.

Nagenoeg alle grote beurzen in de wereld staan nu boven hun beginstand van dit jaar. De financiële uitkomst van de stresstest was niet schokkend, aldus nog de bank. Veel informatie was vooraf gelekt. Van groter belang is de symboliek. Toezichthouders zijn nauw betrokken bij het gezond houden van het financiële stelsel en hebben ondanks mogelijke verliezen in de bancaire sector greep en zicht op toekomstige problemen. De belegger kan wat stress laten varen. Bij nieuwe problemen hoeft niet meer voor een afzijdige houding van de toezichthouders, zoals bij de ondergang van Lehmann te worden gevreesd.